Saukkoinfo 9 / sauna aukeaa ja loppukesän aikataulu

Loppukesän uinnit

Elokuu lähestyy huimaa vauhtia ja kesä siirtyy syyspuolelle. Saukkorannan kesätauko myös päättyy, joten sauna avautuu elokuun alusta alkaen.

Ensimmäinen saunapäivä on sunnuntaina 2.8.

Sauna on avoinna seuraavasti:

 • torstaisin klo 16 - 20
 • sunnuntaisin klo 14 - 19 (huom. uusi päättymisaika)

Näillä aukioloilla mennään syyskuun loppuun! Lokakuun alusta alkaen siirrymme normaaliin talviaikatauluun.

Aluksi lämmitämme ison saunan, mutta jos väkimäärä vähenee, niin siirrymme lämmittämään pikkusaunaa.

Muistammehan kaikki koronaohjeet:

 • Älä tule sairaana saunalle
 • Muista säilyttää 1-2 metrin turvaetäisyys niin saunassa, pukuhuoneessa kuin muuallakin Saukkorannassa
 • Mikäli mahdollista, tuo mukanasi oma pefletti
 • Vältä turhaa oleskelua sisätiloissa, ulkona on enemmän tilaa
 • Huolehdi käsihygieniasta (olemme rakentaneet käsienpesupisteitä Saukkorantaan)
 • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski hihaan/kainaloon, älä käsiisi

Saunamajurina jatkaa jo meille tuttu Teemu. Hän vastaa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. -sähköpostiin ja paikalla ollessaan Saukkorannan puhelimeenkin. Jos hän ei ole paikalla, niin puhelut kääntyvät puheenjohtajan puhelimeen.

Olette kaikki lämpimästi tervetulleita Saukkorannan lämpöön!

Loppukesän terveisin ja talviuintia jo odotellen.
Mika-Pekka

 

 

Saukkoinfo 8 / kesätauko ja elokuussa jatketaan

Kesätauko

Juhannus lähestyy ja kesätauko alkaa niin, että 18.6 sauna lämpiää viimeisen kerran ennen kesätaukoa.

Elokuun alusta aloitetaan taas saunominen. Sauna on avoinna ns. normaalin kesäaikataulun mukaan torstaisin ja sunnuntaisin. Aloitamme saunomisen pikkusaunalla. Tarkkailemme tilannetta, jos saunojia riittää, niin voimme lämmittää isonkin saunan.

Kesäkuun aikana on saunassamme käynyt runsaasti porukkaa, mikä on ollut todella hienoa. Olemme myös saaneet tasattua hyvin ns. saunakuormaa, joten kaikille on ollut väljät tilat nauttia sauna lämmöstä. Varausjärjestelmä on toiminut suhteellisen hyvin. Koronatilanteen mukaan katsomme, miten toimimme syksyllä.

Yhdistyskokous

11.6. pidettiin yhdistyskokous. Yhdistyskokous vahvisti tilinpäätöksen sekä myönsi vastuuvapauden. Yhdistyskokous myös vahvisti esityksen mukaiset ”kilpailujen pelisäännöt”.

Yhdistyskokous kutsui kunniajäseneksi entisen puheenjohtaja Pekka Tuomaalan ja vapaajäseniksi Markku Ahlqvistin, Jussi Mäntysen sekä Jorma Kukkolan. Lämpimät onnittelut kunniajäsenelle sekä vapaajäsenille.

Yhdistyskokouksen lopuksi käytiin myös hyvä keskustelu, josta tuli hyviä ohjeistuksia hallitukselle Saukkorannan tulevaisuuden suhteen.

Puheenjohtajan terveiset

Puoli vuotta on kulunut puheenjohtajan nuijan varressa. Aika on ollut hyvin mielenkiintoinen ja antoisa. On ollut erittäin hienoa tutustua teihin kaikkiin saukkolaisiin sekä Saukkorannan historiaa huokuvaan Outorin ympäristöön. Olen todella iloinen teistä kaikista jäsenistä sekä muistakin talviuimareista, sillä te teette Saukkorannasta todella hienon ja idyllisen, luoden yhteisöön todellista yhdistyshenkeä.

Kiitos kaikille ja syksymmällä taas jatketaan yhdessä eteenpäin.

 

Saukkoinfo 7 / kesäsauna ja yhdistyskokous

Sauna avautuu ja yhdistyskokous lähestyy!!!

1.6. lähtien koronarajauksia höllennetään ja siinä samassa me avaamme Saukkorannan saunan yleiseen käyttöön tiistaista 2.6. klo 14 alkaen. Sauna sulkeutuu 18.6. (ennen juhannusta) perinteiseen tapaan.

Ohjeita saunojille (ohjeet saattavat vielä päivittyä)

 • Sauna on avoinna talviaikataulun mukaan tiistaina ja torstaina 14-20 ja lauantaina ja sunnuntaina 14-19 (aikataulua voidaan muuttaa riippuen käviämääristä)
 • Saunaan ilmoittaudutaan etukäteen varaamalla sauna-aika kotisivujen kautta (Varaa sauna-aika -linkki) tai soittamalla Saukkorannan puhelinnumeroon 044-7717555 (tarkemmat ohjeet kotisivuilla)
 • Alun 1,5 tuntia on suunnattu riskiryhmille
 • Saunojien yhtäaikaista määrää rajataan, raja ei ole täysin tarkka, koska riippuen varaustilanteesta voimme avata pikkusaunan, ison saunan tai molemmat
 • Sauna-aika rajataan 1,5 tuntiin, emmehän majaile saunassa, jotta muillekin saunojille jää sauna-aikaa ja ennen kaikkea saunomistilaa
 • Älä tule sairaana saunalle
 • Muista säilyttää 1-2 metrin turvaetäisyys niin saunassa, pukuhuoneessa kuin muuallakin Saukkorannassa
 • Mikäli mahdollista, tuo mukanasi oma pefletti
 • Vältä turhaa oleskelua sisätiloissa, ulkona on enemmän tilaa
 • Huolehdi käsihygieniasta (olemme rakentaneet käsienpesupisteitä Saukkorantaan)
 • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski hihaan, älä käsiisi

Yhdistyksen vuosikokous siirrettiin koronatilanteen takia eteenpäin ja nyt se pidetään 11.6.2020 klo 18:00 Saukkorannassa. Ennen kokousta kahvitarjoilu. Kokoukseen osallistuville ilmainen sauna (varaa kuitenkin sauna-aika).

Näillä ajatuksilla kohti kesää ja juhannusta. Tämä tilanne on meille uusi ja ennen emme ole joutuneet esim. varaamaan sauna-aikaa tai huolehtimaan hygieniasta tällä tarkkuudella. Nyt me kaikki joudumme opettelemaan vähän uusia asioita ja tottumaan vähän erilaisiin toimintatapoihin.

Uskon kuitenkin, että kaikki sujuu hyvin!

 

Saukkoinfo 6 / koronatiedote

Sauna pysyy suljettuna ja yhdistyskokous siirtyy!!

Kaikki ovat varmaan saaneet omalla kohdallaan kokea koronaviruksen vaikutuksista tavalla tai toisella. Toivon kovasti, että kaikki ovat pysyneet terveinä ja pystyneet nauttimaan kauniista keväisestä luonnosta.

Suomen hallitus sekä Turun kaupunki ovat linjanneet, että rajoitustoimia jatketaan 13.5. asti. Tämä tarkoittaa, että saunamme pysyy alustavasti kiinni tuohon päivään asti, jos Suomen hallitus ja Turun kaupunki eivät sitä ennen pura rajoitustoimiaan.

Kaikki tapahtumat, mitä olimme suunnitelleet, joudumme nyt perumaan. Tämä koskee myös suunniteltua yhdistyskokousta. Suomen hallitus on suunnittelemassa erilaisia toimia yhteisökokousten pitämiseen. Meille kaikkein selvintä on kuitenkin kokouksen siirtäminen siihen vaiheeseen, kunnes taas saamme kokoontua. Aika ilmoitetaan myöhemmin, kun se pystytään vahvistamaan.

Saaronniemen Saukkojen talous on hyvässä kunnossa. Olemme saaneet alkuvuodesta maksettua päätalon ja saunarakennuksen lainan kokonaisuudessaan pois. Piharakennuksesta meillä on lainaa jäljellä noin 25.000 euroa. Tilikauden tulos vuodelta 2019 on reilusti positiivinen ja rahavarojakin on kertynyt kohtuullisesti.

Saukkorannassa on tehty paljon puutöitä. Taas on pihalle syntynyt, ahkerien puutalkoolaisten toimesta, pitkiä klapipinoja. Iso kiitos Jussille, joka on toimittanut meille paljon puuta. Samoin iso kiitos puita pilkkoneille ”tehoporukalle”.

Teemu on ollut meille mainio saunamajuri, iso kiitos hänelle arvokkaasta työstä. Olemme joutuneet tässä tilanteessa kuitenkin lomauttamaan hänet huhtikuun alusta alkaen. Samalla hallitus on kuitenkin tekemässä hänen kanssaan työsopimusta tulevaisuuteen, joten varmasti näette Teemun Saukkorannassa tulevanakin kautena. Jos jollakin jäsenellä on avuntarvetta ja miettii kuka voisi tulla avuksi korvausta vastaan, niin voin lämpimästi suositella ottamaan yhteyttä Teemuun.

Näillä ajatuksilla menkäämme eteenpäin tässä korona-ajassa. Nautitaan Suomen kauniista luonnosta sekä keväästä. Vain yhdessä me voimme taas rakentaa tulevaisuutta tämän aikakauden jälkeen ja ennen kaikkea uida sekä saunoa monen monta kertaa Saukkorannan ihanassa saunassa. 

 

Saukkoinfo 5 / koronatiedote

Koronavirus jyllää maailmalla ja asentaa sitä toden teolla erilaiseen asentoon kuin muutama kuukausi sitten. Paljon tapahtuu niin pienissä kuin suurissakin kuvioissa. Seuraamme tarkkaan tilannetta ja olemme yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa.

Saukkohallitus istui tänään torstaina 12.3. ja perehtyi asiaan.

Päädyimme seuraaviin päätelmiin:

 • Koronavirus ei ole ns. leikin asia vaan meidän jokaisen on suhtauduttava siihen vakavasti. Samoin kaikki lähtee meistä jokaisesta itsestämme ja olemme omalta osaltamme vastuussa omista toimistamme viruksen suhteen.
 • Toivomme, että jokainen, joka ei tunne itseään terveeksi ei tulisi saunalle.
 • Toivomme, että jokainen, joka on matkustanut lähiaikoina alueilla, jossa virus jyllää, niin ei tulisi saunalle.
 • Toivomme, että jokainen, joka on ollut tekemisissä koronaviruksen saaneen henkilön kanssa ei tulisi saunalle.
 • Saunalla olemme varautuneet niin, että saunalla, pukuhuoneissa ja kassalla on käsidesiä, jota toivotaan saunojien käyttävän.
 • Saunalle ja pukuhuoneisiin on tuotu myös paperia ja roskis. Toivomme, että yskänkohtauksen sattuessa yskitte paperiin ja laitatte paperin itse roskikseen.
 • Toivomme, ettette yski toisia henkilöitä kohden.
 • Siivouksessa olemme tehostaneet ennen kaikkea kosketuspintojen puhdistamista.

Meidän tiedossamme olevien tietojen perusteella itse virus ei pidä lämpimistä yli 60-70 asteisista lämpötiloista. Samoin sen ei elä kauaa kuivilla ja kuumilla pinnoilla. Virus leviää pääsääntöisesti pisaratartuntana niin, että se joutuu pisaramuodossa limakalvolle.

Näillä ajatuksilla pidämme saunan avoinna normaalin aikataulun mukaisesti. Jos muutoksia tulee, niin informoimme teitä heti asian tiimoilta.

 

SAUKKOINFO 4/2020

Kevät tulee vissiin varkain ja pari kuukautta on jäljellä aktiivista talviuintikauttamme.

Tässä taas infoa Saukkoinfon muodossa. Olen saanut positiivista ja rakentavaa palautetta infojen tiimoilta, joten lämmin kiitos kaikille palautetta antaneille. Palaute on mielestäni se peili, jolla voimme mitata, miten me olemme yhdessä onnistuneet yhdistyksessämme. Palaute on tervetullutta joko paluupostina tai sitten ihan verkkosivujen kautta osoitteesta: http://www.saaronniemensaukot.fi/palaute

Tammi- ja helmikuu ovat olleet meidän kävijämäärien suhteen suosiolliset. Alkuvuonna meillä on ollut kävijämäärissä 17 % kasvu. Jos otamme pois helmikuun yhden ylimääräisen saunapäivän vaikutuksen, niin olemme noin 14 % plussalla edelliseen vuoteen verrattuna. Uimavesi Saukkorannassa on täyttänyt sille asetetut laatuvaatimukset, joka on varmana osaltaan tuonut kävijöitä rantaan. Kiitos tästä hienosta kävijämäärästä kuuluu kaikille uimareille, jotka ovat vierailleet ja viihtyneet meidän Saukkorannassamme. Kiitos ja olette lämpimästi tervetulleita jatkossakin.

Edellisessä viestissä kerroin aukiolojärjestelyistä ja toiveista puiden lisäämisen välttämisestä ihan viimeisellä puolella tunnilla. Olemme seuranneet tilannetta ja todenneet, että viestimme on mennyt hienosti perille. Saunamajurimme Teemu on saanut aloitettua saunasiivouksen siedettävimmissä oloissa. Kiitos kaikille viimeisen tunnin saunojille, että olette omalta osaltanne sujuvoittaneet meidän arkeamme. Kassalla jäsenkorttikin on vilahdellut kiitettävästi, joten jäsenetuhinta on ollut teidän.

Lauantaina 21.3. Tampereen Talviuimarit järjestävät 60v kilpailutapahtuman Kaupinojalla. Itse kilpailu alkaa klo 12. Yhteiskuljetus Tampereelle lähtee linja-autoaseman tilausajopysäkiltä klo 9:00. Ennen Tamperetta poikkeamme kahvilla ja haukkaamassa pientä purtavaa. Kotimatka alkaa kilpailujen päätyttyä. Yhdistys maksaa kilpailuun osallistumismaksun. Linja-auton kultu jaetaan matkustajien kesken. Maksu peritään matkan aikana. Ilmoittautumislista on Saukkorannassa. Voit käydä ilmoittautumassa siellä tai laittaa sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (osoite kääntyy Merjalle). Vielä mahtuu mukaan, joten ilmoittaudu heti tai viimeistään 15.3.

Tässä taas muutama tapahtuma kalenteriin:

 • Ispoisten rannassa on 4.4. Tonttu-uinnit-uintikilpailu. Lisätietoa on Saukkorannassa sekä osoitteessa http://www.turunavantouimarit.fi/. Ilmoittautumislista löytyy Saukkorannasta.
 • Kevät tuo tullessaan sääntömääräisen yhdistyskokouksen, joka pidetään sunnuntaina 19.4. Merkatkaa kalenteriin ja tulkaa joukolla päättämään yhteisistä asioistamme.
 • Samana sunnuntaina 19.4 on myös suunnitteilla järjestää kolmen saunan saunamaraton. Mukana meidän lisäksi ovat Posti- ja Lennätin urheilijoiden ylläpitämä Saaronniemen leirintä alueen sauna sekä Turun Avantouimarien Ispoisten sauna.
 • Talvikauden päättäjäisiä vietetään Saukkorannassa perjantaina 24.4.

Seuraa ilmoittelua kotisivuilla (www.saaronniemensaukot.fi) ja Facebookissa (www.facebook.com/SaaronniemenSaukot/), jossa julkaistaan tarkempaa tietoa tapahtumista.

Rentouttavin saunaterveisin

Mika-Pekka

 

Saukkoinfo 3/2020

Ei se talvi sitten tainnut tullakaan meidän rantaamme tänä vuonna? No ei anneta sen haitata, sillä vesi on kylmää ja sauna on kuuma.

Saunassa on ollut kivasti porukkaa. Keskimäärin saunojia on ollut runsas sata henkilöä per saunapäivä. Ja parhaina päivinä on ollut vajaa 150 uimaria. Ruuhkia on ollut ja se on luonut oman tunnelman lauteille. Hiljaisimpia aikoja on klo 16 jälkeinen aika sekä viimeinen tunti.

Huomenna sunnuntaina (16.2) on puheenjohtajan vaihtokahvit kermakakun kera. Ensi viikon sunnuntaina (23.2) on laskiaisuinnit ja myynnissä on mm. hernekeittoa lisukkeineen ja laskiaispullia. Näinä kahtena päivänä olemme jatkaneet sauna-aikaa aina klo 21.00 asti. Täytetään lauteet molempina päivinä!!

Olemme vähän selkeyttäneet aukioloaikoja ja sauna on nyt avoinna tasatunneille eli kahteenkymmeneen tai yhdeksääntoista. Samalla päädyimme rauhoittaa saunamajurin iltaa niin, että kassa ja lipunmyynti yms. suljetaan puolituntia ennen saunan sulkeutumista.

Saunakäyttäytyminen on ollut meillä hyvää. Vähän kutenkin voisimme terävöittää paria asiaa. Meillä on iso kiuas ja se varaa sekä tuottaa paljon lämpöä. Voimme vähän helpottaa saunan huuhtelua/pesua sauna-ajan jälkeen, joten olisi hyvä, jos vältetään puiden lisäämistä pesään viimeisellä puolella tunnilla. Saunan siivous aloitetaan vähän ennen sulkeutumisaikaa. Toivon lämpimästi, että siirrymme pukuhuoneisiin pukeutumaan, kun saunamajuri tulee suorittamaan tärkeää saunan siivoustehtäväänsä.

Viimeviikonloppuna olivat sekä talviuinnin MM- että SM-kilpailut. Joensuussa lumi loi perinteistä talviuintitunnelmaa ja Slovenian Bledissä aurinko helli uimareita ja kannustajia. MM-kilpailuissa ei yhdistyksemme jäsenille tullut mitaleja. SM-kilpailuissa oli parempi menestys, Juha Karesluoto toi omassa ikäsarjassaan kultaa 25 m rintauinnissa ja hopeaa 50 m rintauinnissa. Onnea Juhalle hienosta suorituksesta. Onnea myös kaikille muille uimarille, jotka osallistuivat näihin hienoihin tapahtumiin. Vuoden 2021 EM- ja SM-kilpailut järjestetään helmikuun alussa Laukaan kylpylähotelli Peurungassa. MM-kisojen pitopaikkaa vuodelle 2022 ei ole vielä julkaistu.

Taas muutama merkintä kalenteriin

 • Tampereen Talviuimarien 60v kilpailutapahtuman pidetään Kaupinojalla 21.3. klo 12 alkaen. Pyrimme järjestämään sinne yhteiskuljetuksen ja ilmoittautumislista on kahvihuonessa.
 • Ispoisten rannassa on 4.4. Tonttu-uinnit-uintikilpailu.
 • Kevät tuo tullessaan yhdistyskokouksen, joka pidetään sunnuntaina 19.4. Merkatkaa kalenteriin ja tulkaa joukolla päättämään yhteisistä asioistamme.
 • Talvikauden päättäjäisiä vietetään Saukkorannassa perjantaina 24.4.

Seuraa ilmoittelua kotisivuilla (www.saaronniemensaukot.fi) ja Facebookissa (www.facebook.com/SaaronniemenSaukot/), jossa julkaistaan tarkempaa tietoa tapahtumista.

Lämpimin saunaterveisin

Mika-Pekka

Saukkoinfo 2/2020

Missä se talvi on??? Saukkorannassa on parikertaa ollut jo avannon häivä, mutta eipä tänä talvena taida kunnon avantoa tullakaan. Toivossa on kuitenkin hyvä elää, jos se vielä siltä tulisi kuitenkin. On ollut ilo huomata, että saunassa on ollut porukkaa kiitettävästi talven puuttumisesta huolimatta. Ruuhkaisinta on ollut sunnuntaisin ja varsinkin heti saunan avautuessa ja noin klo 17-18 maissa. Jos väenpaljous haittaa saunanautintoasi, niin pyri välttämään noita aikoja. Tosin täydessä Saukkosaunassa on oma tunnelmansa, joka on kiva kokea.

Seuraavaksi muutama lähiajan tapahtuma, jotka kannattaa laittaa merkille ja kalenteriin:

Tammikuun ajan keräämme Saukkorannassa jäsenmaksuja. Helmikuun alussa alamme lähettämään jäsenmaksulaskuja. Laskuun lisätään 3 euron laskutuslisä, joten nyt kannattaa tulla saunomaan ja maksamaan jäsenmaksu. Saukkorannassa on maksukorttipääte, joten voit maksaa jäsenmaksun vaivatta kortilla.

Helmikuun alun jälkeen Teemu alkaa kyselemään jäsenkorttia, jos 2020 jäsenyyttä ei ole maksettu, niin sitten pitää maksaa ei-jäsenen saunamaksu.

5-9.2 ajalla on sekä talviuinnin MM-kilpailut Slovenian Bledissä ja SM-kilpailut Joensuussa. Blediin on menossa runsas joukko kilpailijoita ja muutama meistä menee myös Joensuuhun. Kannustakaamme kaikki kilpailijat hyviin suorituksiin. Facebookista voi seurata molempia tapahtumia, pyrimme saamaan sinne uutisia ja kuvia molemmista kisoista.

Sunnuntaina 16.2. klo 14 alkaen Saukkorannassa on tarjolla kahvia ja kakkua, puheenjohtajan vaihtokahvitus. Sekä Pekka että Mika-Pekka ovat paikalla. Jos haluat muistaa Pekkaa meidän yhteisellä kortillamme, niin Teemu kassalla auttaa sinua.

Sunnuntaina 23.2. vietetään Saukoissa laskiaisuintia klo 14 alkaen, myynnissä hernekeittoa lisukkeineen sekä laskiaispullaa. Kaikki joukolla viettämään mukava iltapäivä Ruissaloon ja Saukkorantaan.

Muista kevään tapahtumista ilmoittelemme myöhemmin.

Talviuintiterveisin

Mika-Pekka

-------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saaronniemen Saukot ry
Tammirannantie 39 
20100 Turku, Ruissalo

044-7717555

Föli:
Linja numero 8.
Aikataulut:
Puutori - Saukkoranta
Saukkoranta - Puutori

Saunavuorot
Talvikausi
Tiistai klo 14.00 - 20.00
Torstai klo 14.00 - 20.00
Lauantai klo 14.00 - 19.00
Sunnuntai klo 14.00 - 19.00
Kassa ja lipunmyynti suljetaan puolituntia ennen sulkemisaikaa.

 

Kesäkausi
(2.5.-20.6. ja 1.8.-30.9.)
Tiistai klo 16.00 - 20.00
Torstai klo 16.00 - 20.00
Sunnuntai klo 14.00 - 19.00
Kassa ja lipunmyynti suljetaan puolituntia ennen sulkemisaikaa.

 

Hinnat
Uinti + Sauna, kertamaksu
Jäsenet 3,00 euroa
Ei jäsenet 5,00 euroa
10 kerran lippuvihko
Jäsenet 30,00 euroa
Ei jäsenet 50,00 euroa
Lippuvihon ostajalle, ostokerran sauna ilmaiseksi. 
Kylmäuinti, kertamaksu
Kaikilta 1,00 euroa
Jäsenmaksut
Liittymismaksu 15 euroa
Vuosimaksu 40 euroa

 

Meillä käy maksuvälineenä käteisen lisäksi:
* yleiset maksukortit
* Mastercard
* Visa

 

* Liikuntasetelit ja kortit:
** Smartum
** Virike
** ePassi
** TyKy


Saaronniemen Saukot ry, Tammirannantie 39, 20100 Turku, Ruissalo, puhelin 044-7717555