SAUKKOINFO 4/2020

Kevät tulee vissiin varkain ja pari kuukautta on jäljellä aktiivista talviuintikauttamme.

Tässä taas infoa Saukkoinfon muodossa. Olen saanut positiivista ja rakentavaa palautetta infojen tiimoilta, joten lämmin kiitos kaikille palautetta antaneille. Palaute on mielestäni se peili, jolla voimme mitata, miten me olemme yhdessä onnistuneet yhdistyksessämme. Palaute on tervetullutta joko paluupostina tai sitten ihan verkkosivujen kautta osoitteesta: http://www.saaronniemensaukot.fi/palaute

Tammi- ja helmikuu ovat olleet meidän kävijämäärien suhteen suosiolliset. Alkuvuonna meillä on ollut kävijämäärissä 17 % kasvu. Jos otamme pois helmikuun yhden ylimääräisen saunapäivän vaikutuksen, niin olemme noin 14 % plussalla edelliseen vuoteen verrattuna. Uimavesi Saukkorannassa on täyttänyt sille asetetut laatuvaatimukset, joka on varmana osaltaan tuonut kävijöitä rantaan. Kiitos tästä hienosta kävijämäärästä kuuluu kaikille uimareille, jotka ovat vierailleet ja viihtyneet meidän Saukkorannassamme. Kiitos ja olette lämpimästi tervetulleita jatkossakin.

Edellisessä viestissä kerroin aukiolojärjestelyistä ja toiveista puiden lisäämisen välttämisestä ihan viimeisellä puolella tunnilla. Olemme seuranneet tilannetta ja todenneet, että viestimme on mennyt hienosti perille. Saunamajurimme Teemu on saanut aloitettua saunasiivouksen siedettävimmissä oloissa. Kiitos kaikille viimeisen tunnin saunojille, että olette omalta osaltanne sujuvoittaneet meidän arkeamme. Kassalla jäsenkorttikin on vilahdellut kiitettävästi, joten jäsenetuhinta on ollut teidän.

Lauantaina 21.3. Tampereen Talviuimarit järjestävät 60v kilpailutapahtuman Kaupinojalla. Itse kilpailu alkaa klo 12. Yhteiskuljetus Tampereelle lähtee linja-autoaseman tilausajopysäkiltä klo 9:00. Ennen Tamperetta poikkeamme kahvilla ja haukkaamassa pientä purtavaa. Kotimatka alkaa kilpailujen päätyttyä. Yhdistys maksaa kilpailuun osallistumismaksun. Linja-auton kultu jaetaan matkustajien kesken. Maksu peritään matkan aikana. Ilmoittautumislista on Saukkorannassa. Voit käydä ilmoittautumassa siellä tai laittaa sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (osoite kääntyy Merjalle). Vielä mahtuu mukaan, joten ilmoittaudu heti tai viimeistään 15.3.

Tässä taas muutama tapahtuma kalenteriin:

  • Ispoisten rannassa on 4.4. Tonttu-uinnit-uintikilpailu. Lisätietoa on Saukkorannassa sekä osoitteessa http://www.turunavantouimarit.fi/. Ilmoittautumislista löytyy Saukkorannasta.
  • Kevät tuo tullessaan sääntömääräisen yhdistyskokouksen, joka pidetään sunnuntaina 19.4. Merkatkaa kalenteriin ja tulkaa joukolla päättämään yhteisistä asioistamme.
  • Samana sunnuntaina 19.4 on myös suunnitteilla järjestää kolmen saunan saunamaraton. Mukana meidän lisäksi ovat Posti- ja Lennätin urheilijoiden ylläpitämä Saaronniemen leirintä alueen sauna sekä Turun Avantouimarien Ispoisten sauna.
  • Talvikauden päättäjäisiä vietetään Saukkorannassa perjantaina 24.4.

Seuraa ilmoittelua kotisivuilla (www.saaronniemensaukot.fi) ja Facebookissa (www.facebook.com/SaaronniemenSaukot/), jossa julkaistaan tarkempaa tietoa tapahtumista.

Rentouttavin saunaterveisin

Mika-Pekka

 

Saukkoinfo 3/2020

Ei se talvi sitten tainnut tullakaan meidän rantaamme tänä vuonna? No ei anneta sen haitata, sillä vesi on kylmää ja sauna on kuuma.

Saunassa on ollut kivasti porukkaa. Keskimäärin saunojia on ollut runsas sata henkilöä per saunapäivä. Ja parhaina päivinä on ollut vajaa 150 uimaria. Ruuhkia on ollut ja se on luonut oman tunnelman lauteille. Hiljaisimpia aikoja on klo 16 jälkeinen aika sekä viimeinen tunti.

Huomenna sunnuntaina (16.2) on puheenjohtajan vaihtokahvit kermakakun kera. Ensi viikon sunnuntaina (23.2) on laskiaisuinnit ja myynnissä on mm. hernekeittoa lisukkeineen ja laskiaispullia. Näinä kahtena päivänä olemme jatkaneet sauna-aikaa aina klo 21.00 asti. Täytetään lauteet molempina päivinä!!

Olemme vähän selkeyttäneet aukioloaikoja ja sauna on nyt avoinna tasatunneille eli kahteenkymmeneen tai yhdeksääntoista. Samalla päädyimme rauhoittaa saunamajurin iltaa niin, että kassa ja lipunmyynti yms. suljetaan puolituntia ennen saunan sulkeutumista.

Saunakäyttäytyminen on ollut meillä hyvää. Vähän kutenkin voisimme terävöittää paria asiaa. Meillä on iso kiuas ja se varaa sekä tuottaa paljon lämpöä. Voimme vähän helpottaa saunan huuhtelua/pesua sauna-ajan jälkeen, joten olisi hyvä, jos vältetään puiden lisäämistä pesään viimeisellä puolella tunnilla. Saunan siivous aloitetaan vähän ennen sulkeutumisaikaa. Toivon lämpimästi, että siirrymme pukuhuoneisiin pukeutumaan, kun saunamajuri tulee suorittamaan tärkeää saunan siivoustehtäväänsä.

Viimeviikonloppuna olivat sekä talviuinnin MM- että SM-kilpailut. Joensuussa lumi loi perinteistä talviuintitunnelmaa ja Slovenian Bledissä aurinko helli uimareita ja kannustajia. MM-kilpailuissa ei yhdistyksemme jäsenille tullut mitaleja. SM-kilpailuissa oli parempi menestys, Juha Karesluoto toi omassa ikäsarjassaan kultaa 25 m rintauinnissa ja hopeaa 50 m rintauinnissa. Onnea Juhalle hienosta suorituksesta. Onnea myös kaikille muille uimarille, jotka osallistuivat näihin hienoihin tapahtumiin. Vuoden 2021 EM- ja SM-kilpailut järjestetään helmikuun alussa Laukaan kylpylähotelli Peurungassa. MM-kisojen pitopaikkaa vuodelle 2022 ei ole vielä julkaistu.

Taas muutama merkintä kalenteriin

  • Tampereen Talviuimarien 60v kilpailutapahtuman pidetään Kaupinojalla 21.3. klo 12 alkaen. Pyrimme järjestämään sinne yhteiskuljetuksen ja ilmoittautumislista on kahvihuonessa.
  • Ispoisten rannassa on 4.4. Tonttu-uinnit-uintikilpailu.
  • Kevät tuo tullessaan yhdistyskokouksen, joka pidetään sunnuntaina 19.4. Merkatkaa kalenteriin ja tulkaa joukolla päättämään yhteisistä asioistamme.
  • Talvikauden päättäjäisiä vietetään Saukkorannassa perjantaina 24.4.

Seuraa ilmoittelua kotisivuilla (www.saaronniemensaukot.fi) ja Facebookissa (www.facebook.com/SaaronniemenSaukot/), jossa julkaistaan tarkempaa tietoa tapahtumista.

Lämpimin saunaterveisin

Mika-Pekka

Saukkoinfo 2/2020

Missä se talvi on??? Saukkorannassa on parikertaa ollut jo avannon häivä, mutta eipä tänä talvena taida kunnon avantoa tullakaan. Toivossa on kuitenkin hyvä elää, jos se vielä siltä tulisi kuitenkin. On ollut ilo huomata, että saunassa on ollut porukkaa kiitettävästi talven puuttumisesta huolimatta. Ruuhkaisinta on ollut sunnuntaisin ja varsinkin heti saunan avautuessa ja noin klo 17-18 maissa. Jos väenpaljous haittaa saunanautintoasi, niin pyri välttämään noita aikoja. Tosin täydessä Saukkosaunassa on oma tunnelmansa, joka on kiva kokea.

Seuraavaksi muutama lähiajan tapahtuma, jotka kannattaa laittaa merkille ja kalenteriin:

Tammikuun ajan keräämme Saukkorannassa jäsenmaksuja. Helmikuun alussa alamme lähettämään jäsenmaksulaskuja. Laskuun lisätään 3 euron laskutuslisä, joten nyt kannattaa tulla saunomaan ja maksamaan jäsenmaksu. Saukkorannassa on maksukorttipääte, joten voit maksaa jäsenmaksun vaivatta kortilla.

Helmikuun alun jälkeen Teemu alkaa kyselemään jäsenkorttia, jos 2020 jäsenyyttä ei ole maksettu, niin sitten pitää maksaa ei-jäsenen saunamaksu.

5-9.2 ajalla on sekä talviuinnin MM-kilpailut Slovenian Bledissä ja SM-kilpailut Joensuussa. Blediin on menossa runsas joukko kilpailijoita ja muutama meistä menee myös Joensuuhun. Kannustakaamme kaikki kilpailijat hyviin suorituksiin. Facebookista voi seurata molempia tapahtumia, pyrimme saamaan sinne uutisia ja kuvia molemmista kisoista.

Sunnuntaina 16.2. klo 14 alkaen Saukkorannassa on tarjolla kahvia ja kakkua, puheenjohtajan vaihtokahvitus. Sekä Pekka että Mika-Pekka ovat paikalla. Jos haluat muistaa Pekkaa meidän yhteisellä kortillamme, niin Teemu kassalla auttaa sinua.

Sunnuntaina 23.2. vietetään Saukoissa laskiaisuintia klo 14 alkaen, myynnissä hernekeittoa lisukkeineen sekä laskiaispullaa. Kaikki joukolla viettämään mukava iltapäivä Ruissaloon ja Saukkorantaan.

Muista kevään tapahtumista ilmoittelemme myöhemmin.

Talviuintiterveisin

Mika-Pekka

-------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saaronniemen Saukot ry
Tammirannantie 39 
20100 Turku, Ruissalo

044-7717555

Föli:
Linja numero 8.
Aikataulut:
Puutori - Saukkoranta
Saukkoranta - Puutori

Saunavuorot
Talvikausi
Tiistai klo 14.00 - 20.00
Torstai klo 14.00 - 20.00
Lauantai klo 14.00 - 19.00
Sunnuntai klo 14.00 - 19.00
Kassa ja lipunmyynti suljetaan puolituntia ennen sulkemisaikaa.

 

Kesäkausi
(2.5.-20.6. ja 1.8.-30.9.)
Torstai klo 16.00 - 20.00
Sunnuntai klo 14.00 - 18.00

 

Hinnat
Uinti + Sauna, kertamaksu
Jäsenet 3,00 euroa
Ei jäsenet 5,00 euroa
10 kerran lippuvihko
Jäsenet 30,00 euroa
Ei jäsenet 50,00 euroa
Lippuvihon ostajalle, ostokerran sauna ilmaiseksi. 
Kylmäuinti, kertamaksu
Kaikilta 1,00 euroa
Jäsenmaksut
Liittymismaksu 15 euroa
Vuosimaksu 40 euroa

 

Meillä käy maksuvälineenä käteisen lisäksi:
* yleiset maksukortit
* Mastercard
* Visa

 

* Liikuntasetelit ja kortit:
** Smartum
** Virike
** ePassi
** TyKy


Saaronniemen Saukot ry, Tammirannantie 39, 20100 Turku, Ruissalo, puhelin 044-7717555